Föreläsning 14 – 6/3

På kursen sista föreläsning gick vi igenom regler och upplägg för tentan. Vi räknade dessutom ett antal gamla tentaproblem. Sex gamla tentor finns för nedladdning här.

Slides från föreläsningen finns här. Där står det också hur reglerna kring det handskrivna formelbladet som man får ta med sig ser ut.

Jag kommer att besöka tentasalen strax efter kl 9 samt runt 11-11.30, så att det finns möjlighet att ställa frågor när ni skriver tentan.

Tentamensinformation

Det börjar vara dags att anmäla sig till tentan, som går av stapeln den 13/3 kl 8.00-13.00 i Polacksbackens skrivsal.

Anmälan till tentamen sker på www.studentportalen.uu.se. Logga in, gå in på ”mina studier” och klicka på Statistik för ingenjörer. Där finns det en länk till tentamensanmälan. Sista dagen för anmälan är fredagen 1 mars.

Har du läst kursen under en tidigare termin behöver du inte omregistrera dig för att skriva tentan. Kursen ska finnas under ”oavslutade kurser” på sidan ”mina studier” på studentportalen.

Observera att tentamensanmälan är obligatorisk. För att kunna tentera en kurs måste du ha varit registrerad på kursen.

Föreläsning 1 – 22/1

På kursen första föreläsning går vi igenom kursinformation om upplägg, examination, kursmål och tidigare kursvärderingar. Vi tittar sedan på några exempel på statistiska problem som dyker upp i olika typer av ingenjörsjobb. Slutligen diskuterar vi några grundläggande tekniker för att visualisera och sammanfatta datamaterial.

Slides från dagens föreläsning kan laddas ner här.

Som uppvärmning inför resten av kursen så rekommenderar jag varmt filmen The Joy of Stats med Hans Rosling. Den går att se på Gapminder webbplats.

Känner du dig osäker på om du vill se The Joy of Stats? Ta en titt på det här klippet från filmen först!

Välkommen till kursen!

Välkommen till Statistik för ingenjörer VT13!

På den här sidan kommer du att hitta kursinformation, läsanvisningar, föreläsningsanteckningar och datorövningar. Men också fördjupande material, nyttiga länkar och filmklipp. Sidan är i bloggformat, vilket innebär att du lätt kan kommentera alla texter och ställa frågor till lärarna.

Den som vill kan få uppdateringarna från den här sidan via Facebook genom att gå med i kursens Facebookgrupp.

Kursen börjar kl 15 tisdagen 22/1 i Siegbahnsalen. Vi ses där!